Фото: ДСНС України

Рашисти вгатили по православному храму на Харківщині (фото)

У понеділок, 18 березня, російські терористи вгатили снарядом по території православного храму на Харківщині. Рятувальники зробили все можливе, щоб вогонь не перекинувся на церкву.

Про це у Facebook повідомляє Державна служба надзвичайних ситуацій України.

За даними рятувальників, удар було здійснено сьогодні вранці у Новоосинове Курилівської громади Куп’янщини. Село розташоване неподалік лінії бойового зіткнення, тому наразі перебуває в зоні враження російської ствольної та реактивної артилерії. 

"Снаряд потрапив у котельню, яка знаходилась поруч з будівлею культової споруди. Внаслідок вибуху котельня загорілась. Також зайнявся і дровник. Загальна площа пожежі становила 60 квадратних метрів", — йдеться у повідомленні ДСНС.

Рятувальники заявили, що зробили все можливе, щоб вогонь не перекинувся на церкву.

"Вибухами також пошкоджено будівлю сільської ради та дві приватні оселі, одна особа отримала поранення", — написала прес-служба ДСНС.

Удари окупантів по храмах України

Ще 16 квітня 2023 року російські війська обстріляли Запорізьку область. Внаслідок атаки рашистів постраждала церква та сусідні будівлі у місті Комишуваха Запорізького району.

Вже 13 червня минулого року російська армія обстріляла з артилерії село Білозерка Херсонської області. Снаряд влучив у подвір'я церкви та вбив священникаЗагиблому було 72 роки, також поранення отримала 76-річна жінка.

Також російські терористи 11 квітня з артилерії вдарили по Храму Різдва Пресвятої Богородиці в Херсоні. На щастя, мирні люди не постраждали.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.03.2024 13:43