Фото ілюстративне зі соцмереж

Рашисти змінюють самоідентифікацію українських дітей: у Нацспротиві оприлюднили методи

Загарбники продовжують політику зміни самоідентифікації українських дітей. Для цього тих дітей, яких росіяни не депортували з України, регулярно вивозять на "освітні заходи" до Російської Федерації.

Про це повідомляє Центр національного спротиву. У ЦНС наголосили, що росіяни чинять геноцид українців у 21 сторіччі, заперечуючи право існування української нації.

"Однією зі складових політики є зміна самоідентифікації українських дітей та подальша асиміляція цілого покоління українців з росіянами. Для цього тих дітей, які росіяни не депортували з України регулярно вивозять на "освітні заходи" до РФ", — йдеться у повідомленні Спротиву.

У Центрі наголосили, що чергову партію дітей з тимчасово окупованих територій Херсонщини вивезли на Далекий Схід до центру "Океан". Там окупанти пронизують дітей пропагандою щодо їх "нової батьківщини", де завдяки контрастності мирного регіону та регіону, де росіяни розв’язали війну, формують позитивне ставлення до окупантів.

"Центр національного спротиву зауважує, кожен діяч освіти, який дотичний до таких "програм" та промивання мізків є співучасником геноциду і є законною ціллю для Руху опору. Ніхто з вас не уникне покарання", — додали у Нацспротиві.

Раніше повідомлялось, що 28 березня з тимчасово окупованих територій вдалося повернути ще трьох дітей з їхніми родинами. При цьому про регіони, де це відбулося, не уточнюється.

Нагадаємо, станом на 1 вересня 2023 року до Росії було незаконно вивезено більше ніж 744 тисячі українських дітей. На той час було офіційно задокументовано щонайменше 20 тисяч випадків незаконної депортації українських дітей Росією. Проте реальні цифри можуть бути в кілька разів більшими.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.03.2024 16:41