Фото: detector.media

Регулювання Telegram в Україні: стало відомо, чи вноситимуться правки у закон "Про медіа"

На сьогодні у проект змін до профільного закону "Про медіа" не вносилися правки щодо регулювання роботи Telegram на території України.

Про це під час круглого столу "Вдосконалення Законів України "Про медіа" та "Про рекламу" розповіли учасники робочої групи, яка працювала над змінами до закону, передає "Детектор медіа".

Зокрема, за словами члена Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Олександра Бурмагіна, наразі питання щодо регулювання роботи Telegram зачіпає законопроект народного депутата від фракції "Європейська Солідарність" Миколи Княжицького. Водночас регулятор має свою "візію" щодо цієї ініціативи.

"Це тема більш хайпова, тут більше хайпу, ніж експертної дискусії. Вона потребує обговорення. Але питання не лише в телеграмі, а щодо інших платформ. Має бути єдиний підхід. Є декілька складових: контентна, технічна та технологічна", — сказав Бурмагін.

Своєю чергою голова напряму "Цифрові права" громадської організації "Лабораторія цифрової безпеки" Максим Дворовий додав, що у ході роботи на законопроектом "Про медіа" навіть не було завдання розглядати тему регулювання роботи Telegram на території України.

"Це окремий трек Міністерства трансформації, яке буде відповідальним за євроінтеграцію, яке включає і медіа, і цифрові послуги. Наразі є сирий драфт законопроєкту, який буде обговорюватися з Брюсселем, погоджуватись тощо", — зауважив Дворовий.

Нагадаємо, 25 березня у Верховній Раді зареєстрували законопроект №11115, яким пропонується врегулювати роботу Telegram в Україні. Головна мета законопроекту — створення ефективного законодавства, яке б дозволяло забезпечити реалізацію прав на свободу вираження поглядів, і одночасно захищало національні інтереси України та права користувачів медіасервісів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 26.03.2024 20:48