Фото: Генштаб ЗСУ

Російська ДРГ організувала операцію на правому березі Дніпра: чим завершилась атака

У ніч на 13 березня диверсійно-розвідувальна група російських загарбників намагалася переплисти Дніпро та висадитися на правому березі в районі Антонівського мосту в Херсоні. Цю операцію успішно зірвали українські захисники.

Про це у Telegram-каналі повідомили Сили оборони Півдня України.

За даними військових, купка окупантів з лівого берега Херсонщини на моторному човні була відправлена випробувати долю. Виконуючи диверсійно-розвідувальну місію, вони намагалися підійти до правого берега в районі Антонівського мосту.

"Під щільним вогнем Сил оборони України окупантський човник феєрично повторив долю російського флоту — втративши чверть своєї спроможності й наповненості, відступив до лівого берега знов", — йдеться у повідомленні Сил оборони.

Там також наголосили, що наші підрозділи надійно тримають оборону правого берега, а ворог у спробі здобути псевдоперемогу до псевдовиборів готовий втрачати, брехати, ганьбитися і гинути, аби задовольнити амбіції диктатора.

Нагадаємо, наприкінці січня речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко заявив, що на північному кордоні росіяни вдаються до застосування диверсійно-розвідувальних груп. Також прикордонні регіони постійно обстрілюються окупантами. Демченко наголосив, що на додачу до обстрілів, російські загарбники застосовують й ДРГ. Найбільше спроб зафіксовано на Сумщині, але також є активність й у Харківській області.

Нагадаємо, вранці 27 січня ворожа розвідувально-диверсійна група розстріляла брата та сестру з Хотінської громади. Вони проживали у селі Андріївка, що розташоване на Сумщині у п'ятикілометровій прикордонній зоні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.03.2024 07:01