Місце падіння гелікоптера. Фото зі соцмереж

Російський гелікоптер Мі-8 з трьома членами екіпажу на борту впав в озеро на півночі Карелії (фото, відео)

Гелікоптер Мі-8, який належить міністерству надзвичайних ситуацій Росії, впав в озеро на півночі Карелії. На борту перебували три члени екіпажу.

Про це повідомили в Міністерстві надзвичайних ситуацій Росії.

"Уламки гелікоптера Мі-8 виявлені за 11 кілометрів від берега. Глибина озера в місці виявлення — від 40 до 50 метрів", — йдеться у повідомленні.

Як зазначили в Міністерстві надзвичайних ситуацій Росії, рятувальники на снігоходах і суднах на повітряній подушці обстежили акваторію Онезького озера в районі населеного пункту Дерев'яне Пріонезького району.

До робіт залучили 33 одиниці техніки та понад 140 осіб. Серед них — водолази центру рятувальних операцій особливого ризику з допуском занурення до 60 метрів. Для робіт під водою застосують телекерований апарат "Фалькон", який може занурюватися на глибину до 300 метрів.

У міністерстві надзвичайних ситуацій Росії додали, що гелікоптером Мі-8 керував досвідчений екіпаж із тисячами годин нальоту.

"За час роботи екіпаж неодноразово залучався до пошуку та порятунку людей у лісових масивах і водній акваторії, гасіння природних та техногенних пожеж", — наголосили у відомстві.

До цього російський вертоліт Мі-8 доставив рятувальників зі Санкт-Петербурга на міжнародну науково-практичну конференцію "Російський лëд-2024". А повертаючись назад, сам провалився під лід на Онезькому озері в Карелії.

Нагадаємо, що в липні минулого року в Алтаї розбився російський гелікоптер Мі-8. Тоді загинуло шестеро росіян. Вертоліт перевозив групу туристів і зазнав аварії в районі села Тюнгур. Ймовірно, гелікоптер під час посадки зачепився за електричні дроти.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 05.02.2024 11:59