Фото: ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

СБУ знищила російську РЛС далекої дії в Брянській області Росії, — ЗМІ

Служба безпеки України знищила російську радіолокаційну станцію дальньої дії, яка розташовувалась у Брянській області РФ та контролювала повітряний простір на 700 кілометрів вглиб України.

Як повідомляє "Суспільне" з посиланням на власні джерела, РЛС "Небо-У" вартістю 100 мільйонів доларів знищили сімома дронами-камікадзе. 

"На цей раз у росіян стало менше на один модернізований комплекс "Небо-У", який допомагав ворогу виявляти українські засоби ураження та підтримував бомбардувальники, які атакують КАБами українське прикордоння", — зазначає джерело.

Це вже другий такий комплекс, який знищило 13-те Головне Управління військової контррозвідки СБУ. Перший вони уразили в Бєлгородській області РФ. 

Видання наголошує, що завдяки ураженню цієї РЛС в окупантів стало менше можливостей для виявлення повітряних цілей вздовж північного кордону нашої країни. Радіолокаційна сліпота рашистів значно спрощує українським військам ведення розвідки й запуск безпілотників. Також це допоможе більш якісно використовувати армійську авіацію на цій ділянці.

Нагадаємо, вночі 11 квітня у Курській області нібито був атакований Михайлівський гірничо-збагачувальний комбінат. Водночас у Міноборони країни-агресорки заявили про знищення 12 безпілотників над Курською (три), Тамбовською (три), Білгородською (два), Брянською (один), Липецькою областями та Республікою Мордовією (два). 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.04.2024 13:00