Фото: Сі Цзіньпін. Джерело – Flickr

Сі Цзіньпін знову зробив заяву про "возз'єднання" з Тайванем

Під час зустрічі лідера Китаю Сі Цзіньпіна з екс-президентом Тайваню Ма Інцзю сторони обговорили возз'єднання острова з КНР. При цьому Сі наголосив, що інші країни не можуть втручатися у "возз'єднання країни та сім'ї".

Про це повідомляє Reuters. Зустріч політиків пройшла у пекінській Великій народній залі, де лідери країн зазвичай проводять переговори з вищим китайським керівництвом. У ході розмови Сі Цзіньпін наголосив, що люди по обидва боки Тайванської протоки — китайці.

"Зовнішнє втручання не може зупинити історичну тенденцію возз'єднання країни та сім'ї", — сказав Сі.

Водночас Лідер КНР не уточнив, що саме він має на увазі під "зовнішнім втручанням", але, ймовірно, це підтримка Тайваню з боку США.

"Немає такої образи, яку не можна було б вирішити, немає такої проблеми, яку не можна було б обговорити, і немає такої сили, яка б могла розділити нас", — наголосив Сі Цзіньпін.

Своєю чергою Ма Інцзю застеріг від війни між Китаєм і Тайванем, адже це буде нестерпно для китайського народу.

"Китайці по обидва боки протоки мають достатню мудрість, щоб вирішувати всі суперечки мирним шляхом і не доводити справу до конфлікту", — додав Інцзю.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що Китай вивчає уроки з вторгнення Росії в Україну і починає готуватися до затяжної війни в Індо-Тихоокеанському регіоні, вносячи правові зміни, які допоможуть інтегрувати військову та цивільну мобілізацію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 10.04.2024 20:21