Фото: росЗМІ

Скільки танків за місяць може виготовити Росія: дані ISW

Оборонно-промислова база країни-агресорки може виробляти щонайменше 100 основних бойових танків на місяць. Це дозволить ворогу замінити втрати на полі бою.

Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (Institute for the Study of War).

"Міністерство оборони Великої Британії (МО) повідомило, що російська оборонно-промислова база (DIB) може виробляти щонайменше 100 основних бойових танків на місяць і, отже, здатна компенсувати втрати на полі бою, дозволяючи російським силам продовжувати поточний темп операцій", — наголосили аналітики.

У звіті ISW зауважується, що станом на березень 2023 року єдиний російський виробник танків — "Уралвагонзавод" — виробляв 20 танків на місяць. Проте, як відмітили аналітики, у березні заступник голови Ради безпеки Росії Дмитро Медведєв заявив, що російський ОПК може виробляти 1500 основних бойових танків у 2023 році, що передбачає середній рівень виробництва 125 танків на місяць.

До того ж, за словами фахівців Інституту, міноборони РФ повідомило 30 січня, що російське підприємство "Новатор" виконало державне оборонне замовлення на крилаті ракети "Калібр" та балістичні ракети "Іскандер" у 2023 році.

"Гендиректор "Новатора" Фарід Абдрахманов доповів міністру оборони РФ Сергію Шойгу про виконання оборонного держзамовлення на "Калібри" та "Іскандери" у 2023 році, перейшовши на цілодобове виробництво і створивши тризмінний графік роботи на всіх своїх заводах", — йдеться у звіті ISW.

За словами Абдрахманова, "Новатор" уже виконав 17% державного оборонного замовлення на 2024 рік.

Нагадаємо, речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат заявляв, що Російська Федерація накопичила близько 900 високоточних далекобійних ракет. Агресор застосовує приблизно ту саму кількість ракет під час обстрілів, яку здатний виготовити за місяць.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.01.2024 09:22