Еліна Світоліна. Джерело: Instagram тенісистки

Світоліна заявила про велике бажання виступити на Олімпіаді в Парижі: що для цього потрібно

Найкраща українська тенісистка сучасності Еліна Світоліна підтвердила наміри зіграти на літній Олімпіаді. Зараз вона повертається до збірної України.

Про це повідомило "Суспільне" з посилання на слова першої ракетки України під час розмови з журналістами на майстер-класі для юних тенісистів у Львові.

Як відомо, Світоліна є бронзовою призеркою літньої Олімпіади-2020 і наразі посідає 17 місце у світовому рейтингу WTA. Аби претендувати на квоту, до кінця відбіркового циклу Еліні потрібно залишатися серед топ-56 тенісисток планети.

Світоліна, яка після поновлення кар'єри минулого року дійшла до півфіналу Вімблдона та чвертьфіналу Ролан Гарроса, налаштована змагатися за другу в кар'єрі олімпійську медаль після третього місця в Токіо.

"Готуємося до Олімпіади, будемо боротися. Побачимо, як і що відбуватиметься, як буде проходити Олімпіада. Дуже велика мотивація грати там і вигравати медаль", — пояснила лідерка національного рейтингу.

Обов'язковою умовою для участі в Олімпіаді є виступи за збірну на Кубку Біллі Джин Кінг упродовж відбіркового циклу. Еліна цьому критерію поки що не відповідає: її останні матчі за збірну датовані квітнем 2021 року.

До речі, Світоліна може отримати ліцензію і без виступів за збірну — в статусі чинної медалістки. Проте планує все одно виступити за "синьо-жовтих" уже цього року: у квітні українки зіграють у кваліфікації з Румунією. Номінально домашня для українок зустріч проходитиме у США. Збірна в разі перемоги здобуде дебютну путівку до фінальної частини Кубка Біллі Джин Кінг.

"Рішення грати у США обдумували впродовж кількох місяців. Це відбулося неочікувано, але ми дуже раді, що у нас з'явилася така можливість. Треба, щоб усі дівчата грали за збірну. У нас уже дуже потужна команда, будемо готуватися. Гадаю, що наступний матч буде дуже крутим. Працюватимемо, щоби все минуло так, як треба, аби перемогти. Це найголовніше для нас зараз — щоби збірна пройшла до фінального турніру та грала на найвищому рівні", — додала Світоліна.

Нагадаємо, раніше в інтерв’ю британським журналістам Світоліна розповідала, що зі серйозною мотивацією виходить на поєдинки з російськими спортсменами. За її словами, коли вона грає проти представниць Російської Федерації, то бореться, як український солдат.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 29.02.2024 09:31