Володимир Зеленський. Джерело: president.gov.ua

"Свобода завжди має перемагати": Зеленський подякував Євросоюзу за нову ініціативу

Держави Євросоюзу та його керівництво створили новий Фонд допомоги Україні в межах Європейського фонду миру. Обсяг — 5 мільярдів євро, які підуть на підтримку українських оборонних дій цього року.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час традиційного вечірнього відеозвернення. Він подякував європейським країнам за таку підтримку.

"Очікуємо також, що цей Фонд стане складовою загальної безпекової угоди між Україною та Європейським Союзом", — наголосив український президент.

Він також подякував усім, хто б’ється та працює заради України та українців, хто підтримує кожне місто, кожну громаду.

"Й особливо тим, яким зараз найскладніше: Донеччина, Луганщина, Харківщина, Сумщина, Чернігівщина, Дніпровщина, Запоріжжя, Миколаївщина, Херсонщина, наша Одеса. Ми робимо все можливе, щоб додати Україні та кожному нашому регіону більше захисту, більше сили. Дякую всім у світі, хто з Україною!" — зазначив очільник української держави.

Володимир Зеленський акцентував, що всі наші дії повинні бути далекоглядними, далекобійними, саме такими ефективними, які дадуть змогу всім вільним націям і надалі жити у свободі та безпеці.

"Я вдячний кожному у світі, хто відчуває так само, як і ми, що свобода завжди має перемагати", — підсумував президент України.

Нагадаємо, декілька днів тому Зеленський зазначав, що Сили оборони України здатні завдавати ударів по об'єктах на території Росії, що впливає на зниження можливостей "військової машини" Кремля. У наших сил є далекобійне озброєння власного виробництва. За роботу варто подякувати Службі безпеки України, Головному управлінню розвідки, Збройним силам України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 18.03.2024 20:16