Фото: Instagram Олександра Гвоздика

Тренер російського боксера висміяв титульний бій українця Гвоздика

Тренер російського боксера Артура Бетербієва і колишній претендент на титул чемпіона світу у напівважкій вазі Джон Скаллі розкритикував Світову боксерську раду (WBC) за те, що вона погодила бій за тимчасовий титул організації у напівважкій вазі між Девідом Бенавідесом та Олександром Гвоздиком у червні.

Про це повідомляє BoxingScene.

Гвоздик сказав, що умови бою в червні вже узгоджені, і багато фанатів бою сподіваються, що Бенавідес зможе зустрітися із Саулем "Канело" Альваресом після того, як він заявив, що його суперником 4 травня у Лас-Вегасі буде американець. Водночас президент WBC Мауріс Сулейман цього тижня дав свою згоду на бій претендента в суперсередній вазі Бенавідеса на бій з Гвоздиком у червні.

Разом із Марком Рамзі Скаллі тренує чемпіона WBC у напівважкій вазі Артура Бетербієва, який має зустрітися із Дмитром Біволом у червні, захистивши свої титули проти Каллума Сміта у Квебеку наприкінці січня.

Бетербієв побив Гвоздика у 2019 році у Філадельфії у бою, після якої Гвоздика було госпіталізовано. Скаллі не може зрозуміти, навіщо потрібний тимчасовий чемпіон, коли його боєць активний і готується до однієї з найбільших подій року — об'єднавчого бою в Саудівській Аравії.

"Призначення одного з цих хлопців тимчасовим чемпіоном — це божевілля. Це той аспект боксу, який я абсолютно ненавиджу. Думаю, багато хто навіть не усвідомлює, що тимчасовий чемпіон взагалі не потрібен. Справжній чемпіон активний і готовий діяти будь-коли. У цьому немає потреби й це неправильно", — сказав Скаллі.

Бетербієв володіє рекордом 20-0, усі 20 перемог здобуто достроково. Він також є володарем титулів IBF та WBO, а Бівол володіє версією WBA.

"Ідея про те, що один із цих хлопців згодом назве себе чемпіоном світу за версією WBC, божевільна. Але я відмовляюся визнавати їх у цілому. Вони абсолютно не увійдуть в історію як чемпіони світу в напівважкій вазі, якщо не зможуть якимось чином конкурувати з Артуром і перемогти його. Я не можу повірити, що хтось із представників боксу дозволив цьому статися", — додав Скаллі, говорячи про пропонований тимчасовий бій.

Якщо бій Бенавідес — Гвоздик відбудеться, Скаллі вважає, що їм не повинно бути надано будь-яке визнання чемпіонства з огляду на статус Бетербієва.

"Дозвольте мені додати, що я сподіваюся, що переможець якимось чином має честь та інтелект і усвідомлює реальність, щоб сказати людям, що він не відчує себе справжнім чемпіоном, поки не переможе справжнього чемпіона. Інакше хтось ходить з одним із цих поясів і вдає, що він єдиний [чемпіон] — це трагічний жарт і ляпас нашій грі", — додав тренер Бетербієва.

Нагадаємо, український боксер Віктор Вихрист, який виступає у надважкому дивізіоні, здобув дострокову перемогу над аргентинським бійцем Маркосом Антоніо Армадою. Таким чином наш земляк реабілітувався за поразку у лютому 2023 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 26.02.2024 18:55