Фото: Pixabay

У Брюсселі стартував дводенний саміт лідерів ЄС

У четвер, 21 березня, у Брюсселі розпочинається дводенний саміт лідерів країн Європейського Союзу. Однією із головних тем буде питання підтримки України.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Зазначається, що окрім допомоги Україні, на порядку денному також стоять питання безпеки та оборони ЄС, ситуації на Близькому Сході, розширення ЄС, міжнародних відносин Євросоюзу, міграції і сільського господарства.

Зокрема, під час обговорення теми розкришення Європейського Союзу лідери мають оцінити прогрес у виконанні вимог України, Молдови та Боснії і Герцоговини.

Що стосується безпекового питання, то тут лідери країн ЄС говоритимуть про підвищення готовності Європи до оборони, розглянуть шляхи зміцнення технологічної та промислової бази ЄС і обговорять кроки з підвищення стабільності та конкурентоспроможності європейського ОПК. До того ж учасники саміту мають обговорити Стратегію європейської оборонної промисловості та Програму європейської оборонної промисловості. 

Зауважимо, на попередньому саміті 1 лютого усі 27 країн-членів Європейського Союзу у Брюсселі погодилися на надання Україні 50 мільярдів євро в рамках бюджету ЄС терміном на чотири роки. 

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Володимир Зеленський візьме участь у саміті лідерів Європейського союзу, який відбудеться 21 березня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.03.2024 11:43