Морський дрон Magura V5. Джерело: mil.in.ua

У будь-якій точці Чорного моря: як нові покоління морських дронів воюють проти ворожого флоту

Українські морські дрони постійно модернізують і вдосконалюють. Зараз вони можуть доставити майже тонну вибухівки на понад тисячу кілометрів.

Про це повідомив речник Служби безпеки України (СБУ) Артем Дехтяренко в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

"Це означає, що СБУ може дістати необхідну ціль практично в будь-якій точці Чорного моря", — зазначив він.

Дехтяренко не розповів про всі технічні характеристики, але зауважив, що це "нові покоління дронів", над вдосконаленням яких спільно працюють фахівці СБУ з МВС та "іншими побратимами".

Нинішній дрон Sea Baby, за словами представника СБУ, відрізняється від минулої моделі зовнішнім виглядом і технічними характеристиками, а також здатен доставити майже тонну вибухівки на понад тисячу кілометрів.

За словами речника СБУ, 2022 року у світі не було альтернативи ударним морським дронам СБУ. Нинішні західні безпілотники великі, проте неманевровні, їх легко могли виявляти "ворожі радіолокаційні станції".

"Зараз дрон вартістю у 8,5 мільйона гривень знищує військовий корабель ворога вартістю у декілька десятків мільйонів доларів", — пояснив він.

За словами Дехтяренка, ці дрони вже уразили 11 російських кораблів, а також Кримський міст.

Нагадаємо, начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов розповідав на початку березня, що на той момент тривала робота над тим, аби посилити морські дрони Magura V5. На безпілотну платформу планували поставити засоби протиповітряної оборони.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.04.2024 12:40