Фото: fakty.com

У Фінляндії злочинці торгували людьми: українці також постраждали

Група зловмисників у Фінляндії отримала обвинувачення в торгівлі людьми. Серед жертв виявились й українці.

Про це повідомляє Yle.fi.

Зазначається, що у справі проходять 11 обвинувачених та 11 зацікавлених осіб: вони вербували іноземців для роботи на будівництвах. Деякі постраждалі зазнавали насильства, їм також погрожували. Головними підозрюваними у злочинах виступають естонці.

Слідство повідомляє, що із зарплат працівників вираховувалися різні витрати, зокрема, за робочий одяг і житло.

Зловмисників підозрюють у відправленні до Фінляндії десятків осіб для роботи на умовах, які фактично утотожнюються із примусовою працею. Деяким робітникам взагалі не виплатили зарплати. Правоохоронці переконані, що злочинна група осіб у 2020-2022 роках найняла сотні іноземців для роботи у Фінляндії та отримала дохід на злочинній схемі приблизно 2,3 мільйона євро.

За даними слідства, жертвами зловмисників стали громадяни Латвії, Естонії та України. У ході слідства встановлено 21 можливу жертву торгівлі людьми. Хоча їх кількість може бути набагато більшою.

Нагадаємо, Китай дедалі частіше забороняє людям, зокрема й іноземцям, виїжджати з країни. Водночас влада заявляє, що країна відкрита для бізнесу після трьох років жорстких обмежень, пов’язаних із COVID-19.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 02.05.2023 16:11