Фото: Pixabay

У Франції перевірять до мільйона людей перед Олімпійськими іграми в Парижі

У Парижі органи безпеки Франції влаштують масштабну перевірку. Заплановано перевірити до мільйона людей, бо вже в липні-серпні 2024 року в французькій столиці пройдуть Олімпійські ігри.

Про це повідомляє Deuche Welle.

У вівторок, 5 березня, міністерство внутрішніх справ Франції повідомило, що перевірки торкнуться спортсменів та людей, які живуть поблизу ключової інфраструктури.

"Ніхто не зможе отримати акредитацію від оргкомітету, якщо не пройде перевірку", — заявив керівник служби перевірки SNEAS у МВС Жюльєн Дюфур.

Також перевірять всі 10,5 тисячі спортсменів, відібраних для участі в Олімпійських іграх, 4,4 тисячі паралімпійців, тренерів, медичний персонал, 26 тисяч акредитованих журналістів.

За результатами вивчення інформації визначатиметься, чи не потрібно запроваджувати обмеження щодо особи. Перевірятимуть наявність судимості або згадки про людей в національних і міжнародних базах даних розвідки. 

У МВС повідомили, що вже перевірили 12 тисяч людей, обраних для участі в естафеті вогню. З них 13 людям відмовили в участі у відповідних заходах, зокрема тим, хто вчиняв злочини, пов’язані з обігом наркотиків, а також підозрюваному в ісламізмі.

Зауважимо, що кожна країна, яка приймає Олімпіаду, проводить власну перевірку безпеки. Як приклад, під час Ігор 2012 року в Лондоні британські служби безпеки перевірили 500 тисяч людей, у результаті чого 100 — отримали відмову.

Нагадаємо, що в Мінмолодьспорту відреагували на те, що Міжнародний олімпійський комітет допустив спортсменів з Росії та Білорусі до Олімпіади в Парижі. Проте вони виступатимуть лише в нейтральному статусі. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 07.03.2024 01:26