На фото: рятувальники та врятовані ними туристи. Джерело: ДСНС Франківщини

У Карпатах розшукали двох туристів, які заблукали через негоду

У Карпатах рятувальники розшукали зниклих туристів. Двоє чоловіків заблукали, коли рухалися Чорногірським хребтом по "червоному маршруту" Ребра та Бребенескул у Верховинському районі.

Про це повідомляє Telegram-канал Державній службі надзвичайних ситуацій України.

Туристи втратили орієнтир на місцевості через погодні умови — дощ, туман та обмежену видимість. Чоловіки були вимушені звернутись по допомогу до рятувальників. Гірські рятувальники розшукали туристів 1997 і 2000 років народження, ними виявилися двоє жителів Тернопільщини. Їх супроводили до рятувального поста, де чоловіки зігрілися, після чого самостійно продовжили рух. 

У ДСНС наголосили: "Закликаємо туристів, які вирушають у гірські походи, не ризикувати своїм життям та здоров’ям та обов’язково стежити за прогнозами погоди й штормовими попередженнями!"

Торік в жовтні в Карпатах заблукало двоє туристів, які спускались з гори Говерла по зеленому маршруту, але на жаль, один з чоловіків загинув. Зазначається, що о 14:20 одного з заблукалих на Говерлі було знайдено між синім та зеленим маршрутом, його рятувальники супроводили до бази "Заросляк".

"Згодом між Говерлівським водоспадом та синім маршрутом було знайдено другого туриста без ознак життя, рятувальниками проводились реанімаційні заходи, проте безуспішно", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що раніше у швейцарських Альпах на популярному маршруті виявили тіла п'ятьох лижників. Маршрут від Церматта до Аролла є частиною знаменитого 120-кілометрового (75 миль) Haute Route від Церматта до Шамоні. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 12.03.2024 11:21