Фото: Pixabay

У Києві та низці областей лунали сирени: військові попереджали про ракетну небезпеку

Вранці у четвер, 18 квітня, у столиці та низці областей оголошували повітряну тривогу. Вона була пов'язана із ракетною небезпекою, зокрема для Київської та Чернігівської областей.

Про це інформувало Командування Повітряних сил Збройних сил України.

"Київська, Чернігівська — ракетна небезпека", — наголошували військові.

Мапа повітряних тривог мала такий вигляд:

мапа тривог

Мапа тривог з сайту alerts.in.ua

О 10:19 Повітряні сили повідомляли про загрозу застосування балістичного озброєння зі Сходу. 

Напередодні Росія трьома ракетами атакувала Чернігів. "Приліт" стався по об’єкту соціальної інфраструктури, майже у центрі міста — у густонаселеному районі. Ворог випустив по місту ракети "Іскандер". Президент Володимир Зеленський, реагуючи на черговий терор рашистів, заявив: "Цього не було б, якби Україна отримала достатньо засобів ППО". Президент дорікнув партнерам за нерішучість у протидії російській агресії.

Станом на ранок 18 квітня у місті завершили пошуково-рятувальну операцію. Відомо про 18 загиблих, 78 поранених, серед них — четверо дітей. 37 людей перебувають на стаціонарному лікуванні.

Нагадаємо, що цієї ночі російські загарбники атакували Україну ударними дронами-камікадзе типу "Шахед". У низці регіонів оголошували повітряну тривогу, зокрема у Хмельницькій та Івано-Франківській областях лунали вибухи. На Прикарпатті падіння уламків безпілотників призвело до пожеж.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.04.2024 10:44