Збиття літака в Бєлгородській області. Джерело: росЗМІ

У мережі з’явилися перші супутникові фото з місця падіння російського Іл-76

У мережі з'явилися перші супутникові знімки з місця падіння російського військово-транспортного літака Іл-76 у Бєлгородській області.

Фотографії оприлюднили "Схеми".

На супутникових знімках Planet Labs, які були зроблені 31 січня видно слід, який залишив літак при падінні. Він простягається приблизно на 500 метрів. 

Що відомо про падіння літака Іл-76 у РФ

У середу, 24 січня, в Росії впав військовий літак Іл-76. Авіакатастрофа сталася у Бєлгородській області Російської Федерації. Точної причини авіатрощі у Росії поки не розкривають.

Водночас російські пропагандисти почали вигадувати свої "версії". У міноборони РФ заявили, що літак упав, але нібито "на борту перебували 65 полонених українських військовослужбовців", а також шість членів екіпажу та троє осіб, які супроводжували.

Своєю чергою омбудсмен Дмитро Лубінець заявив, що список військовополонених, які нібито перебували на борту військового літака Іл-76, який розбився у Бєлгородській області 24 січня, містить "неточності".

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що обставини катастрофи ще встановлюються, але українська сторона на Раді безпеки ООН "могла б розповісти, як усе це сталося". 

Координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі прокоментував авіатрощу та наголосив, що Сполучені Штати Америки наразі не можуть підтвердити, чи перебували українські військовополонені на борту літака Іл-76. Кірбі зауважив, що Білий дім намагається отримати більше інформації щодо інциденту з Іл-76.

Нагадаємо, 30 січня представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов заявив, що Росія не виявляла готовності передати Україні тіла полонених, які нібито були на борту російського Іл-76, що розбився у Бєлгородській області 24 січня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 01.02.2024 14:57