Фото: khm.gov.ua

У Мінсоцполітики назвали приблизний розмір індексації пенсій у 2024 році

У 2024 році індексація пенсій очікується на рівні 13%. Проте точний розмір буде відомий у середині лютого.

Про це повідомила заступниця міністра соціальної політики Дарина Марчак в ефірі телемарафону. За її словами, точний розмір індексації буде розраховано виходячи з показників макроекономіки.

"На 2024 рік так само у нас передбачається індексація. Точний розмір буде розраховано виходячи з показників макроекономіки, які ми будемо бачити на середину лютого. Але попередньо ми очікуємо зростання приблизно на 13%", — заявила вона.

Марчак підкреслила, що індексація пенсій захистить пенсіонерів від показників інфляції, "які ми бачили у попередніх роках".

Варто додати, що наприкінці минулого року міністр соціальної політики Оксана Жолнович заявила, що у разі відсутності міжнародної фінансової допомоги проблем із виплатою пенсій не повинно бути. Проте за її словами, індексація у 2024 році може не відбутися.

Своєю чергою прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомляв, що пенсії та зарплати бюджетникам у 2024 році будуть виплачуватимуть вчасно. Також він наголосив, що запланована індексація відбудеться в березні, як це передбачає закон.

Нагадаємо, Кабінет міністрів у 2024 році запустить пенсійну реформу. Зокрема, у нарахуванні пенсій буде запроваджена бальна система.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 10.01.2024 16:48