Володимир Зеленський. Джерело: president.gov.ua

"У нас закінчилися ракети": Зеленський розповів, як окупанти знищили Трипільську ТЕС

Трипільську теплову електростанцію, що на Київщині, знищили чотири російські ракети. Перед цим українським Силам оборони вдалося збити інших сім ракет, як і туди летіли.

Про це розповів президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю PBS NewsHour. За його словами, Трипільську ТЕС не вдалося захистити від російської атаки, бо закінчилися ракети в українській системі протиповітряної оборони, яка захищала цей об'єкт.

"Летіло 11 ракет. Перші сім ми знищили. Чотири — знищили Трипілля. Чому? Тому що у нас було ракет нуль. У нас закінчилися всі ракети, які захищали Трипілля", — зазначив Зеленський.

Водночас український президент навів аналогії з нещодавньою атакою Ірану на Ізраїль і про реакцію світової спільноти.

"Коли союзники кажуть, що не можуть нам дати ту чи іншу зброю, або не можуть бути в Україні з тими чи іншими силами, тому що тоді буде сприйматися, що Україна затягнула НАТО у війну, я вам хочу поставити запитання: Ізраїль в НАТО чи ні? Ось вам і відповідь. Ізраїль — не країна НАТО, а союзники, в тому числі країни НАТО, захищали Ізраїль. Показали силам Ірану, що Ізраїль не наодинці. І це урок. І це відповідь усім, хто каже на будь-якому континенті, що Україні треба допомагати дуже обережно, щоби не втягнути країни НАТО у війну", — наголосив Зеленський.

Нагадаємо, голова Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафа Найєм заявляв раніше, що причиною повного руйнування Трипільської ТЕС внаслідок обстрілу окупантів 11 квітня є недофінансування будівництва захисних споруд третього рівня. Це ставить під загрозу стійкість енергосистеми та можливість виникнення катастрофи у випадку подальших атак.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.04.2024 11:15