Фото: Pixabay

У одній зі скандинавських країн скорочують виплати українським біженцям

У Норвегії скоротили допомогу для українських біженців. Зробили це задля зниження привабливості країни як місця проживання, адже велика кількість новоприбулих громадян збільшувала тиск на муніципалітети.

Про це повідомляється на сайті уряду Норвегії.

Норвезький уряд просить парламент ухвалити рішення про скасування фінансових виплат на дітей за перший рік проживання в країні. Також у Норвегії планують внести зміни до законодавства, щоб допомогти переселенцям з України швидше влаштовуватись на роботу. 

"Ми очікуємо, що люди, які приїдуть до Норвегії, швидко знайдуть роботу та зможуть себе утримувати. Тому ми пропонуємо це посилення", — пояснила міністр праці та соціальної політики Тоньє Бренна.

Також серед попередніх змін для українських переселенців були такі: 

  • якщо переселенець з України вирішить жити приватно, а не в центрі для біженців, то він більше не отримає фінансову допомогу;
  • держава більше не покриватиме витрати на домашніх тварин новоприбулим;
  • запроваджено вимогу на проживання у країні впродовж одного року, щоб отримати право на одноразову виплату при народженні дитини, яка складає 7965 євро; 
  • обмеження на можливість подорожувати між Україною та Норвегією;
  • щоб отримати доступ до багатьох пільг через національне страхування, запроваджено вимогу щодо періоду проживання в Норвегії.

В уряді зазначили, що ці зміни вже дали свої результати, адже з нового року кількість прибуттів українських біженців до Норвегії скоротилася на 40% у порівнянні з тим самим періодом часу торік.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що уряд Норвегії виділив понад 190 мільйонів доларів США на збільшення виробничих потужностей оборонної промисловості країни, у тому числі для виробництва артилерійських боєприпасів для потреб України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 09.04.2024 03:23