"Рамштайн" у віртуальному форматі. Джерело: Telegram-канал Валерія Залужного

У Пентагоні назвали дату "Рамштайну-18"

Уже на наступний тиждень запланували нову зустріч Контактної групи з оборони України ("Рамштайн"). Вона відбудеться у вівторок, 23 січня.

Про це повідомив сайт Пентагона.

Міністр оборони США Ллойд Остін сьогодні поспілкувався телефоном із міністром оборони України Рустемом Умеровим, щоб обговорити останні новини щодо ситуації на місцях і майбутнє засідання Контактної групи з оборони України, яке відбудеться 23 січня.

У Пентагоні уточнили, що засідання «Рамштайну-18» відбудеться у віртуальному форматі.

"Остін повторив, що Сполучені Штати Америка та наша коаліція, що складається приблизно з 50 союзників і партнерів, як і раніше, віддані підтримці України в її боротьбі проти російської агресії. Два лідери пообіцяли підтримувати тісний контакт", - додали в Міністерстві оборони США.

Востаннє союзники України зустрілися у форматі "Рамштайн" 22 листопада минулого року. У центрі уваги опинилося посилення української протиповітряної оборони, а також допомога військам на фронті.

Тоді стало відомо, що від вересня минулого року формат роботи Контактної групи з питань оборони України ("Рамштайн") змінився. Тепер він орієнтований на довгострокове стратегічне планування в питаннях посилення спроможностей Збройних сил України.

Нагадаємо, що за підсумками попереднього засідання "Рамштайну" наша країна мала отримати від союзників нові потужні пакети озброєнь, а також оголосили про створення нової коаліції протиповітряної оборони.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.01.2024 20:34