Фото ілюстративне. Джерело: Pixabay

У Росії після ударів по НПЗ обвалилося виробництво бензину

У Росії на 7,4% впало виробництво автомобільного бензину. Це сталося внаслідок серії ударів по російських нафтопереробних заводах, які зупинили роботу великих підприємств "Роснефти" і "Лукойлу".

Як повідомляє The Moscow Times, згідно з даними Росстату, за минулий тиждень, випуск автомобільного бензину в країні впав на 7,4% й становив 754,6 тисячі тонн. Через загрозу дефіциту палива Росія почала переговори з Білоруссю про імпорт бензину. 

"Тижнем раніше в Росії було вироблено 815,3 тисячі тонн бензину, за тиждень з 4 по 10 березня — 838,9 тисячі тонн. Таким чином, за три тижні економіка втратила 10,1% виробництва бензину. Випуск дизельного пального за той самий період просів на 3,9%, до 1,648 мільйона тонн", — пише видання.

Відомо, що загалом наразі простоюють 14% потужностей первинного перероблення нафти на російських НПЗ, з них майже 10% припадає на заводи, які виробляють автобензин і дизпаливо для внутрішнього ринку.

Раніше віце-прем’єр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина заявила, що нафтопереробні заводи на території Росії є законними цілями України з військового погляду. У цьому випадку українські військові та силовики діють за стандартами НАТО.

Нагадаємо, що у ніч на 16 березня безпілотники атакували Самарську область та місто Курськ Російської Федерації. Внаслідок ударів виникла масштабна пожежа на двох нафтопереробних заводах.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 28.03.2024 12:11