Падіння літака в Росії. Скріншот із відео

У російському Іваново розбився Іл-76: деталі (відео)

У вівторок, 12 березня, в російському Іваново впав військово-транспортний літак. В Іл-76 сталася пожежа одного з двигунів.

Про це повідомили російські медіа. У міноборони Росії підтвердили падіння Іл-76. Там повідомили, що сталася пожежа одного з двигунів під час зльоту літака, і він зазнав аварії в Іванівській області під час зльоту для виконання планового польоту.

За даними російського міноборони, на борту перебувало 15 осіб (8 членів екіпажу та 7 пасажирів). Раніше російські ЗМІ оприлюднювали інформацію, що всі загинули.

У російських пабліках активно поширювали відео літака, який горів у повітрі. Очевидці повідомляли, що кадри зняті з Іванового, а падіння літака сталося на аеродромі "Північний", де також базуються літаки дальнього радіолокаційного виявлення А-50. Звідти зафіксували густий стовп диму.

За інформацією деяких російських Telegram-каналів, літак ішов на посадку, Стверджували, що екіпаж відвів повітряне судно від житлових будинків.

Іл-76 — це радянський і російський важкий військово-транспортний літак. Експлуатувати ці літаки почали ще 1975 року. Ці повітряні судна використовуються Росією для перекидання як особового складу, так і важкої техніки. Він здатний доставляти вантажі максимальною масою 28-60 тонн на відстань до 4,2 тисячі кілометрів із крейсерською швидкістю 770-800 км/год.

Нагадаємо, 24 січня в Росії теж упав військовий літак Іл-76. Авіакатастрофа сталася у Бєлгородській області Російської Федерації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.03.2024 13:24