Знищений російський вертоліт. Джерело: Telegram-канал ГУР

У Самарі знищено російський гелікоптер Мі-8, — ГУР (відео)

У середу, 17 квітня, на аеродромі "Кряж" у російській Самарі знищено радянський багатоцільовий вертоліт Мі-8. Його використовують як десантний, транспортний, медичний гвинтокрил, машину для радіоелектронної боротьби, повітряний командний пункт, встановлювач мін.

Про це повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

"Агресор використовував цей гелікоптер у війні проти України для перевезення зброї й особового складу", — зазначили українські розвідники.

Вони уточнили, що вартість вертольота такого типу може становити від 10 до 15 мільйонів доларів.

Мі-8 — це радянський багатоцільовий вертоліт, який розробили ще на початку 1960 років. Це наймасовіший у світі гвинтокрил із двома двигунами, один із наймасовіших узагалі в історії авіації. Широко використовується для виконання багатьох цивільних і військових завдань.

Удосконалений варіант Мі-8 з’явився 1980 року, він відрізняється покращеною силовою установкою та має допоміжну силову установку. Згодом відбувалися й інші модифікації й осучаснення цієї літальної машини.

Мі-8 використовують як десантний, транспортний, медичний вертоліт, машину для радіоелектронної боротьби, повітряний командний пункт, встановлювач мін.

Нагадаємо, що 10 квітня в тимчасово окупованому Криму відмінусовано рашистський вертоліт Ка-27. Він призначений для завдань протичовнової оборони флоту з базуванням на кораблях різного класу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.04.2024 11:39