Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

У Севастополі молодого хлопця затримали за антивоєнний напис у бюлетені на "виборах Путіна"

У понеділок, 18 березня, 18-річного хлопця зі Севастополя затримали за антивоєнний напис у бюлетені на незаконних виборах президента Росії. На дільниці №55 він написав "Ні війні, мир Україні", опустив бюлетень у скриньку та пішов.

Про це повідомив Telegram-канал "Крымский ветер". Після його відходу з дільниці спостерігачі, які перебували на ній, якимось чином помітили напис.

Унаслідок цього на дільницю скерували цілу слідчо-оперативну групу на чолі із заступником начальника відділу забезпечення охорони громадського порядку управління Міністерства внутрішніх справ Росії.

"Зрештою російські силовики хлопця затримали. Проти нього хочуть відкрити справу за статтею про "дискредитацію" армії Росії", — йдеться в повідомленні.

Україна, частиною якої офіційно є Кримський півострів, а також більшість країн світу та міжнародних організацій, зокрема, ООН і ОБСЄ, не визнають і засуджують російські вибори на всіх окупованих Росією (розпочинаючи з 2014 року та досі) українських територіях.

Окрім того, зафіксовано й інші випадки протестів безпосередньо на дільницях у Криму. Зокрема, в Керчі силовики затримали чоловіка, який під час голосування з'їв бюлетень. А в Сімферополі жінка залила зеленкою скриньку для голосування на одній із виборчих дільниць.

Нагадаємо, державний секретар США Ентоні Блінкен заявив нещодавно, що авторитарні уряди — насамперед Росія — втручатимуться у виборчі процеси в різних країнах у всьому світі. Водночас Сполучені Штати Америки продовжуватимуть протистояти спробами зірвати такі дезінформаційні зусилля.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 19.03.2024 10:38