Фото ілюстративне зі соцмереж

У Закарпатському ТЦК відреагували на звинувачення львів’янки: її хлопця нібито відвезли до словацького кордону

У Закарпатському територіальному центрі комплектування прокоментували інформацію, яку поширили в мережі, про нібито викрадення львів'янина. Військкоми спростували це та заявили, що хотіли лише уточнити його дані.

Про це повідомили на Facebook-сторінці Закарпатського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

"Мережею інтернет поширюється відео, на якому жінка розповідає про нібито неправомірні дії представників одного з районних територіальних центрів Закарпаття щодо її приятеля. Офіційно повідомляємо, що цю особу доставили представники Державної прикордонної служби України до ТЦК, де перевірили його військово-облікові дані та виписали повістку за місцем реєстрації", — йдеться у повідомленні.

У ТЦК також закликали військовозобов’язаних не нехтувати своїми обов’язками, вчасно уточнювати дані та носити з собою військово-облікові документи.

Раніше у мережі дівчина зі Львова заявила, що її хлопця силоміць відвезли до Мукачівського ТЦК і утримували там. При цьому повістку йому начебто не вручали. Через якийсь час, за її словами, хлопця відвезли до кордону зі Словаччиною, де його затримали прикордонники. Зараз його обвинувачують у незаконній спробі незаконного перетину кордону.

Нагадаємо, що, згідно з новим законом, представники територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки під час вручення повісток мають показувати свої службові посвідчення. Також вони повинні вести фото- та відеофіксацію процесу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 16.04.2024 12:43