Фото: Харківська обласна прокуратура

Удар рашистів по багатоповерхівці у Вовчанську: скільки загинуло людей

Вранці 19 квітня російські військові здійснили обстріли міста Вовчанськ. Зафіксовано пряме влучання у девʼятиповерховий житловий будинок, де загинуло двоє людей.

Про це повідомляє у Telegram-каналі Харківська обласна прокуратура.

За даними слідства, поранення отримали жінка та чоловік — обом постраждалим 61 рік. За іншими адресами внаслідок ударів по місту загинуло двоє чоловіків 50 та 84 років.

"За попередніми даними, ворог бив по місту авіаційним керованим боєприпасом та з РСЗВ. Прокурори та слідчі поліції вживають всіх можливих та належних заходів для документування воєнних злочинів, вчинених представниками ЗС РФ", — йдеться у повідомленні прокуратури.

Нагадаємо, в суботу вранці, 20 квітня, в Одесі прогримів вибух. Перед цим у регіоні було оголошено про загрозу ракетної атаки.

Варто зазначити, що у суботу в Дніпрі та Запоріжжі прогриміли вибухи. У цих областях було оголошено повітряну тривогу.

Раніше повідомлялось, що вночі 20 квітня у Запоріжжі було гучно: у місті під час повітряної тривоги пролунав вибух. У низці областей оголошували ракетну небезпеку. Близько о пів на п'яту ранку в командуванні Повітряних сил ЗСУ заявили про фіксацію активності ворожої тактичної авіації на північно-східному та східному напрямках. Військові попередили про загрозу застосування противником авіаційних засобів ураження. Вже о 04:52 у Повітряних силах заявили, що була помічена ворожа керована авіаційна ракета, імовірно Х-59, яка летіла у напрямку Полтавської області. Згодом військові уточнили, що ця ракета змінила курс на Дніпро.

Також у ніч на 20 квітня силами та засобами протиповітряної оборони на Миколаївщині знищено російський розвідувальний БпЛА. У Миколаївському районі 19 квітня о 13:03, 13:05, 14:17 та 20 квітня о 06:21 ворог завдав артилерійських обстрілів по території Куцурубської громади.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.04.2024 14:37