Будівництво укріплень. Фото: Міноборони

Україна запізно розпочала будувати лінію оборони: може не встигнути до російського наступу, — ЗМІ

Деякі експерти та політики побоюються, що українські укріплення можуть виявитися неналежно підготовленими, щоби відбити великий наступ російських військ і протистояти авіації, яка стала активно використовувати потужні керовані авіабомби.

Таку версію висунуло видання Politico з посиланням на аналітиків. Вони зазначили, що рішення про початок будівництва українська влада ухвалила в листопаді, хоча, вважають експерти, розпочинати треба було ще влітку, або навіть 2022 року. При цьому фінансування на укріплення виділили лише в лютому 2024 року.

У деяких районах зведення оборонних споруд розпочалося зовсім недавно. Зокрема, у Харківській області роботи стартували 1 березня, їхній термін завершення невідомий. Один із депутатів Верховної Ради, відвідавши фортифікаційні роботи, "був розчарований як темпом, так і матеріалами, які використовуються".

"Ми розпочали будівництво та капітальний ремонт оборонних укріплень лише 1 березня. Не можу сказати, коли їх завершимо. Укріплення мають комплексне призначення, складатимуться з бар’єрів, здатних зупинити броню та мінні поля", — пояснив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Існують й інші проблемні питання. Колишній високопоставлений офіцер розповів Politico, що, на його думку, Україні може не вистачити мін для вибудовування міцної оборони та солдатів, щоб укомплектувати позиції.

Нагадаємо, що на одному з недавніх засідань Ставки верховного головнокомандувача президент Володимир Зеленський особливу увагу звернув на будівництві фортифікаційних споруд на лінії фронту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.03.2024 17:20