Фото: ілюстративне / соцмережі

Україні вдалося повернути з окупації ще одну дитину: п'ятирічний хлопчик два роки не бачив батьків

У вівторок, 16 квітня, з окупованої території України вдалося повернути ще одну дитину. П'ятирічний хлопчик два роки не бачив батьків.

Про це повідомила прес-служба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

"Повернуто ще одну дитину, яку війна розлучила з батьками. Мінреінтеграції у співпраці з громадською спілкою "Українська мережа за права дитини" допомогли повернути на підконтрольну уряду України територію п'ятирічного Максима", — йдеться у повідомленні.

Відомо, що хлопчик перебував у бабусі з дідусем у Запорізькій області. Коли почалося повномасштабне російське вторгнення, село, де вони мешкали, потрапило в окупацію. Батьки забрати дитину не встигли.

Два роки дитина прожила без батьків, адже з міркувань безпеки мама з татом не наважувалися їхати за ним на тимчасово окуповану територію. Бабуся також боялася вивозити онука, адже майже в кожному селі стояли численні блокпости з рашистами.

"Зрештою мама Максима звернулася на гарячу лінію Мінреінтеграції. Представниця міністерства Наталія Ємець спільно зі співкоординаторкою проекту "Шлях додому" Анастасією Халіуловою розробили план дій і маршрут повернення", — зазначили в відомстві.

Станом на зараз хлопчик перебуває в безпеці разом з батьками. У травні йому виповниться шість років.

"Мінреінтеграції дякує нашому партнеру — "Українській мережі за права дитини" і всім, хто долучався до цієї справи. Завдяки спільним зусиллям станом на 16 квітня 2024 року в межах проекту "Шлях додому" на територію вільної України повернуто 86 дітей", — підсумували в прес-службі.

Нагадаємо, 9 квітня з окупованої території України вдалося повернути ще двох дітей. Серед них восьмирічний хлопчик-сирота.

Також 2 квітня до України з окупації повернули 17-річного хлопчика. Юнак прожив на захоплених територіях Херсонщини два роки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 16.04.2024 20:34