Фото: Instagram Марти Костюк

Українка Костюк перемогла найрейтинговішу суперницю у кар'єрі: з ким зустрінеться у півфіналі Штутгарту

Українська тенісистка Марта Костюк 18 квітня виграла чвертьфінальний тенісний поєдинок турніру WTA 500 у Штутгарті. Її суперницею стала Корі Гауфф зі США, а матч завершився з рахунком — 3:6, 6:4, 7:6.

Поєдинок тривав 2 години та 50 хвилин. Цікаво, що Марта не зуміла реалізувати сім матчпойнтів у третьому сеті. Цей матч став третім між тенісистками, тепер Гауфф лідирує у протистоянні з рахунком 2:1. Востаннє спортсменки зустрічались у чвертьфіналі Australian Open.

Марта Костюк перемогла Корі Гауфф у Штутгарті

Фото: соцмережа X

Цікаво, що Корі Гауфф — найрейтинговіша суперниця, яку перемагала українка. До цього вона вигравала в Джессіки Пегули, яка тоді посідала п'яту сходинку у світовому рейтингу. Загалом це шоста в кар’єрі перемога Марти над суперницею з топ-10.

Марта Костюк втретє поспіль пройшла до чвертьфіналу на турнірах WTA. У півфіналі переможниця зіграє проти представниці Чехії Маркети Вондроушової.

Нагадаємо, раніше Марта Костюк заявила, що отримала 300 тисяч доларів призових за вихід у чвертьфінал престижного тенісного турніру Australian Open у 2024 році.

Також повідомлялось, що уперше в історії одразу чотири українки одночасно входять до топ-30 жіночого рейтингу з тенісу у світі. Серед 30 найсильніших тенісисток світу лише Чехія має більше представництво — п'ять тенісисток.

Раніше Марта Костюк провела півфінальний матч на турнірі WTA 1000 в Індіан-Веллс. Вона поступилась першій ракетці світу Ізі Свьонтек з рахунком 2:6, 1:6.

Варто зазначити, що Марта Костюк ледве не загинула, займаючись серфінгом на Мальдівах. Спортсменці було важко вибратись на поверхню з-поміж величезних хвиль.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 20.04.2024 08:51