Фото: ua.depositphotos.com

Українська розвідка здійснила кібератаку на сервіси путінської партії "Єдина Росія", — джерела

На ресурси путінської партії "Єдина Росія" 26 квітня була здійснена масштабна кібернетична атака. Її організували фахівці Головного управління розвідки Міноборони.

Про це повідомляє "Суспільне" з посиланням на джерела у спецслужбах.

Згідно з наявною інформацією, під ударом опинились сервери та сайти провладної політичної сили, а також домени ER.RU та edinros.

Джерела також наголосили, що попри заяви "Єдиної Росії" про те, що "робота критично важливої цифрової інфраструктури підтримується", частина їхніх ресурсів наразі не працює.

Раніше путінська партія заявила про масштабну DDoS-атаку на всі свої електронні сервіси. Причиною кіберудару вони пов'язали з проведенням акції "Диктант перемоги", запланованої на 26 квітня.

Нагадаємо, найбільший в Україні оператор мобільного зв’язку "Київстар" зазнав кібератаки 12 грудня 2023 року. Ефект тривав щонайменше 48 годин, впливаючи на мобільні послуги та послуги передачі даних компанії.

Раніше в Національному банку України зазначали, що хакерська атака на "Київстар" призвела лише до часткових проблем із роботою частини POS-терміналів торговельної мережі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.04.2024 19:37