Ілля Ковтун. Джерело: "Суспільне.Спорт"

Український гімнаст Ковтун здобув золото на Кубку світу, перемігши олімпійського чемпіона

У суботу, 9 березня, українець Ілля Ковтун здобув золото на Кубку світу зі спортивної гімнастики в Баку. У вправах на паралельних брусах Ковтун набрав 14,900 бала.

Таким чином він обійшов чинного олімпійського чемпіона в цій дисципліні Цзоу Цзінюаня з Китаю, який набрав стільки ж балів. Українець став першим через більший коефіцієнт складності (6.7 проти 6.8). Бронзу здобув Анхель Барахас з Колумбії.

Ще один українець — один із найвідоміших українських гімнастів — Олег Верняєв, який повернувся у великий спорт після тривалої паузи, став п’ятим.

До речі, наприкінці лютого 20-річний уродженець Черкас Ілля Ковтун здобув золото у вправах на паралельних брусах на Кубку світу в німецькому Котбусі.

Ковтун 20 травня 2022 року відмовився виходити на старт "Фіналу шести" клубного чемпіонату Італії. Це рішення наш земляк ухвалив через участь у змаганнях представників Російської Федерації.

Нагадаємо, що на початку лютого Міжнародна федерація гімнастики допустила чотирьох стрибунів на батуті з російським паспортом і одного з білоруським до міжнародних змагань у нейтральному статусі. Ці спортсмени раніше виступали на тлі символу "Z".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 09.03.2024 14:14