Михайло Кохан. Джерело: "Суспільне Спорт"

Український метальник молота з рекордом сезону виграв золото Кубка Європи

На Кубку Європи з метальних легкоатлетичних дисциплін, який триває в Португалії, Україна виборола першу медаль. У метанні молота золоту нагороду здобув Михайло Кохан.

Як повідомляє "Суспільне Спорт", він підходив до змагань у статусі триразового чемпіона турніру на молодіжному рівні. 2024 року український метальник молота вперше заявився для виступів саме у дорослому турнірі.

Змагання за участі Кохана проходили у перший змагальний день. Однак були суттєво відкладені за часом: через несприятливі погодні умови фінал у чоловічому метанні молота розпочався на дві години пізніше, ніж заплановано.

На Кубку Європи з метань Кохана вважали одним із двох головних претендентів на "золото". Крім нього до Лейрії прибув угорець Бенце Халаш — бронзовий призер чемпіонату світу 2023 року та срібний медаліст Євро-2022. Зрештою, Кохан переміг, при цьому зробив це з особистим рекордом сезону — в останній спробі метнув молот на 78,13 метра.

Для Михайла Кохана перемога в Лейрії — друга цього сезону. На початку лютого він також переміг на міжнародному турнірі у Франції з результатом 77,06 метра.

Кубок Європи у Португалії триватиме до кінця змагального дня неділі, 10 березня. Наразі Україна має лише одну нагороду. Попередній Кубок Європи з метань Україна завершила перемогою у медальному заліку: здобула п'ять нагород, чотири з яких — золоті.

Нагадаємо, що 9 березня українець Ілля Ковтун здобув золото на Кубку світу зі спортивної гімнастики в Баку. У вправах на паралельних брусах Ковтун набрав 14,900 бала.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 10.03.2024 12:13