Фото: Facebook-сторінка Рустема Умєрова

Уряд призначив трьох заступників міністра оборони

У середу, 27 вересня, Кабінет міністрів призначив трьох заступників міністра оборони Рустема Умєрова.

Про це повідомив сам очільник оборонного відомства на своїй сторінці у Fasebook.

"Кадрові зміни у Міністерстві оборони. Перезавантаження відомства та впровадження якісних змін, які відчують насамперед наші воїни", — зазначив він.

Заступниками міністра оборони стали:

  • Джигир Юрій Анатолійович — заступник з питань фінансів. Останні три роки консультує Світовий Банк з питань фінансових частин реформ, пов’язаних з охороною здоров’я. У 2018-2020 роках працював заступником міністра фінансів України. У нього понад 20 років економічного досвіду в підтримці реформ, соціальній політиці та фіскальній децентралізації в Україні, Східних Балканах, Центральній Азії.
  • Калмикова Наталія Фернандівна — заступник з питань соціального розвитку. З лютого 2022 була виконавчою директоркою Українського ветеранського фонду, до цього — радницею Командувача сухопутних військ ЗСУ та заступницею директора у фонді "Повернись живим".
  • Черногоренко Катерина Леонідівна — заступник з питань цифрового розвитку. Вона керівниця проекту "Армія дронів". З 2018 року є проектним координатором електронних послуг єМалятко, електронний лікарняний та запровадження COVID-сертифікатів в "Дії".

Фото: Міністерство оборони України

Нагадаємо, 18 вересня стало відомо, що Кабмін ухвалив розпорядження про звільнення заступників колишнього міністра оборони Олексія Резнікова. Йдеться про Володимира Гаврилова, Ростислава Замлинського, Ганну Маляр, Дениса Шарапова, Андрія Шевченка (заступник міністра оборони України з питань європейської інтеграції), Віталія Дейнегу (заступник міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації), Костянтина Ващенка (державний секретар Міністерства оборони України).

Раніше Рустем Умєров повідомляв, що у відомстві може з'явитися нова посада — військовий омбудсмен. Він займатиметься військовими потребами народу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 27.09.2023 18:58