Фото: Pixabay

В Україні перерахують пенсії: кому чекати надбавки

Вже у липні відбудеться перерахунок пенсії, який торкнеться деяких категорій громадян. Цього разу виплати підвищать держслужбовцям і науковим співробітникам.

Як пише видання "На пенсії", загальний розмір підвищення має бути не менше 100 гривень і не більше 1 500 гривень.

"Згідно з постановою Кабміну №168 від 24 лютого 2023 року, з 1 липня пройде індексація пенсій тих громадян, яким призначили за ЗУ "Про державну службу", "Про службу в органах місцевого самоврядування", "Про статус народного депутата України", "Про наукову та науково-технічну діяльність", — пише видання.

Вказується, що перераховуватимуть лише ті пенсії, основний розмір якої не перевищує 20 930 гривень.

Через те, що цим категоріям пенсіонерів давно не перераховували виплати, вони перейшли на пенсії за віком. Проте, якщо з липня спеціальні пенсії для них будуть підвищені, то вони зможуть перейти на них.

Нагадаємо, що пенсіонери, які переїжджають на місце проживання в гірські регіони, можуть отримати 20% надбавки до пенсії. Такі надбавки передбачені законом "Про статус гірських населених пунктів України". Для отримання додаткових коштів необхідно оформити відповідне посвідчення, яке видається протягом 30 днів. Після оформлення необхідно звернутися до Пенсійного фонду з відповідною заявою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 29.06.2023 07:37