Передвиборчий банер Володимира Сальдо в Херсоні. Джерело: соцмережі

В Україні виставили на продаж одеські квартири гауляйтера Сальдо та російського олігарха Шелкова

Фонд державного майна України виставив на продаж квартири російського олігарха Михайла Шелкова і гауляйтера Володимира Сальдо. Обидва помешкання — неподалік пляжу в Одесі.

Про це повідомив голова Фонду державного майна України Віталій Коваль.

"Йдеться про активи Михайла Шелкова та Володимира Сальдо, які є в Одесі у Приморському районі, неподалік пляжу "Аркадія", — зазначив він.

За його словами, загальна площа житла — 175,5 і 128,5 квадратного метра, а вартість — 7,5 і 3,7 мільйона гривень відповідно.

Джерело: Telegram-канал Віталія Коваля

Джерело: Telegram-канал Віталія Коваля

Покупець зобов’язаний сплатити витрати, пов’язані з підготовкою до продажу об’єкта та заборгованість за комунальні послуги. Оголошення про реалізацію санкційного майна вже є на сайті Prozorro.Продажі. Аукціони стартують 17 квітня.

"Російське майно має працювати на відновлення України. Сьогодні усі дії Фонду державного майна України направлені на наближення Перемоги", — підсумував Віталій Коваль.

Михайло Шелков — російський мільярдер, колишній керівнику інвестиційного підрозділу державної компанії Росії "Ростех". У січні минулого року ВАКС конфіскував його активи. У червні 2023 року СБУ повідомила про підозру підсанкційному російському олігарху, причетному до схем прихованого постачання до Росії української титанової сировини для виробництва "Калібрів".

Володимир Сальдо — колишній міський голова Херсона, перейшов на бік окупантів, ставши гауляйтером Херсонської області. Проти нього відкрили кримінальне провадження за підозрою у державній зраді. У листопаді 2023 року йому ухвалили вирок та призначили 15 років ув'язнення. Раніше повідомлялося, що ВАКС конфіскував майно Сальдо.

Нагадаємо, що ще в червні 2022 року восьмий апеляційний адміністративний суд затвердив заборону діяльності партії "Блок Володимира Сальдо" в Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 22.03.2024 15:23