Денис Шмигаль. Джерело: Telegram-канал прем'єр-міністра України

В уряді озвучили найоптимістичніший сценарій входження України до Євросоюзу

Ухвалення політичного рішення щодо вступу України до Євросоюзу — це окрема процедура. Його ймовірність одразу після завершення війни дуже висока. А стосовно технічних умов, то Україна готова їх виконати за два роки.

Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час прес-конференції. Таким чином він відповів на запитання щодо найоптимістичнішого сценарію входження України в Євросоюз.

Очільник уряду оптимістично налаштований щодо результатів синхронізації українського законодавства та його реалізації, а також проведення перемовин між Україною та ЄС про завершення формальних процедур.

Однак Денис Шмигаль розділив технічне рішення про вступ до Європейського Союзу та політичне. На його думку, остаточне рішення про приєднання України до Євросоюзу відбудеться після перемоги, тобто завершення війни.

Наприкінці минулого року віце-президент Європейської комісії Вера Йоурова відвідала Київ, щоб обговорити вступ України до Євросоюзу. Під час візиту вона зустрілася з українськими народними депутатами.

"Я рада, що змогла приїхати до Києва. Ми будемо підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно, і так довго, скільки буде потрібно", — написала Йоурова.

Вона зазначила, що Єврокомісія рекомендувала Україні працювати над чотирма реформами до березня 2024 року: боротьба з корупцією, деолігархізація, регулювання лобіювання, закон про національні меншини. Нещодавно парламент ухвалив закони, які є у цьому списку, зокрема щодо регулювання лобіювання та національні меншини.

Нагадаємо, Денис Шмигаль також заявив, що в Україні планують провести реформу уряду. Зміни передбачатимуть скорочення міністерств на третину.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 04.03.2024 16:30