Вадим Гутцайт. Джерело: НОК України

Вершина цинізму: Росія запросила українських спортсменів на альтернативні до Олімпіади "Ігри дружби"

Росія надіслала запрошення деяким всеукраїнським федераціям взяти участь в так званих альтернативних Олімпійських іграх. Країна-агресорка має намір провести "спортивне збіговисько" маргіналів під назвою "Всесвітні ігри дружби".

Про це повідомив президент Національного олімпійського комітету (НОК) Вадим Гутцайт в ефірі телемарафону "Єдині новини".

"Вони будуть проводити 2024 року альтернативні змагання Олімпійським іграм. Щоб ви розуміли, вони вже надіслали деяким нашим всеукраїнським федераціям запрошення брати участь у цих змаганнях", — зазначив він.

За його словами, росіяни пропонують за участь в цих так званих змаганнях "великі преміальні кошти". Гутцайт сказав, що вже звернувся до Міжнародного олімпійського комітету (МОК), де все прописав та повідомив, які запрошення отримує Україна.

"Зараз ми співпрацюємо з МОК, тому що нам потрібно співпрацювати. Ми надсилаємо дані про всіх спортсменів, які підтримують цю війну. Тому що МОК теж створив свою комісію, яка розглядатиме всіх спортсменів, яких відправлятимуть міжнародні федерації для участі в Олімпійських іграх. Росіян я маю на увазі", — сказав Гутцайт.

У жовтні 2023 року російські пропагандисти повідомили, що у Москві та Єкатеринбурзі планується проведення так званих "Всесвітніх ігор дружби". Російська Дума покликала на свою "Олімпіаду" своїх друзів на міжнародній арені — Еритрею та КНДР.

У листопаді Міжнародний олімпійський комітет рекомендував національним олімпійським комітетам проігнорувати "Всесвітні ігри дружби", які проведе Росія.

Нагадаємо, що міністр молоді та спорту України Матвій Бідний розкритикував рішення Виконкому Міжнародного олімпійського комітету дозволити російським та білоруським спортсменам участь в Олімпійських іграх 2024 року під нейтральним прапором. За його словами, це рішення — абсолютно безвідповідальне.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 22.02.2024 19:40