Конгрес США. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Військова допомога Україні необхідна негайно: висновок Комітету розвідки США після таємної наради

Комітет розвідки Палати представників США провів таємну нараду. За її підсумками пролунав заклик до Конгресу щодо критичної необхідності надання Україні військової допомоги.

Про це свідчить допис комітету на сторінці в соціальній мережі X. Відповідну заяву оприлюднили голова комітету республіканець Майк Тернер і високопоставлений член комітету демократ Джим Гаймс.

Конгресмени заявили, що рішення про допомогу Україні варто ухвалити негайно через критичну ситуацію.

"Сьогодні на засекреченому брифінгу наш комітет поінформовано про критичну необхідність надання Україні військової допомоги на цьому тижні. США повинні протистояти агресивній війні Путіна зараз, оскільки ситуація в Україні є критичною", — йдеться в заяві.

Заява комітету розвідки США. Джерело: соцмережа X

Заява комітету розвідки США. Джерело: соцмережа X

Напередодні спікер палати Майк Джонсон оприлюднив свій план схвалення іноземної підтримки, що передбачає окремі голосування за допомогу Україні, Ізраїлю, Тайваню та пріоритети національної безпеки. Однак деякі радикальні республіканці вимагають, аби пропозиція містила заходи для охорони кордону США з Мексикою.

Нагадаємо, що адміністрація президента США Джо Байдена різко змінила позицію про ідеї спікера Палати представників Майка Джонсона щодо пакета з чотирьох окремих законопроектів, які стосуються допомоги Україні, Ізраїлю і Тайваню. У Білому домі 16 квітня заявили, що "з першого погляду" пропозиція Джонсона про серію законопроектів про надання допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню відповідає запитам адміністрації з національної безпеки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 17.04.2024 08:19