Фото: Державна екологічна інспекція Південного округу

Внаслідок атаки по ДніпроГЕС зафіксовано витік нафтопродуктів у річку Дніпро

У ніч на п'ятницю, 22 березня, у Запоріжжі по Дніпровській гідроелектростанції було два прямих влучання. Внаслідок ворожого обстрілу стався витік нафтопродуктів у річку Дніпро.

Про це повідомила прес-служба Державної екологічної інспекції Південного округу.

Після терористичної російської атаки спеціалісти оперативно оглянули постраждалі території з метою визначення завданих збитків довкіллю. Інспекторами відібрані проби ґрунту для проведення лабораторних досліджень та відповідних розрахунків.

Зокрема, внаслідок влучання в ДніпроГЕС зафіксовано засмічення ґрунтів та витік нафтопродуктів у річку Дніпро. Фахівці взяли проби води з метою лабораторного дослідження.

Крім цього, визначено площі засмічення відходами руйнації:

  • по вулиці Славутича (понад 7200 метрів квадратних);
  • по вулиці Петра Сагайдачного (понад 300 метрів квадратних).

"Всі отримані матеріали будуть передані до Оперативного штабу при ДЕІ України та правоохоронців", — зазначили в прес-службі.

Фото: Державна екологічна інспекція Південного округу

Фото: Державна екологічна інспекція Південного округу

Відомо, що вранці російська ракета влучила в тролейбус, який рухався через дамбу Дніпровської гідроелектростанції. Там перебували люди, які їхати з або на робочу зміну.

Нагадаємо, раніше Володимир Курдицький в ефірі спільного національного телемарафону заявив, що Росія здійснила найбільшу атаку на енергетику країни за весь час війниВорог цілив в різні об'єкти енергосистеми — генерацію, високовольтні підстанції, підстанції операторів розподілу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.03.2024 15:43