Фото: Офіс президента

Як нараховуватимуть виплати переселенцям: у Мінреінтеграції впроваджують новий алгоритм

В Україні при нарахуванні виплат переселенцям враховуватимуть нові документи. До цього часу під час прийняття документів не брали у розрахунок акти обстеження щодо складу сім’ї.

Про це йшлося на щотижневому засіданні Координаційного штабу з питань ВПО під головуванням віцепремʼєр-міністра Ірини Верещук. У Мінреінтеграції зазначили, що на гарячу лінію відомства надходять скарги громадян щодо цього питання.

"Люди мають отримувати належні їм виплати ВПО, навіть якщо члени їхніх сімей не проживають разом із ними на підконтрольній території", — заявила Ірина Верещук.

У Міністерстві наголосили, що такий акт обстеження складу сімʼї можуть видати ОСББ, управителі дому або інші комунальні підприємства. Нині форма цієї довідки є довільною, але вона повинна бути затверджена, наприклад, місцевою владою.

За результатами наради віце-прем’єрка доручила напрацювати єдину форму відповідної довідки, яку прийматимуть в управліннях соціального захисту.

Раніше повідомлялось, що Кабінет міністрів розглядає можливість продовження терміну прийняття заяв на виплати внутрішньо переміщеним особам.

Нагадаємо, в Україні деякі внутрішньо переміщені особи можуть отримати 10 800 гривень від Організації Об'єднаних Націй. Розраховувати на міжнародну грошову підтримку можуть переселенці вразливих категорій, зокрема самотні батьки чи люди похилого віку. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Економіка, 13.04.2024 19:41