Фото: соцмережі

Як вступ Фінляндії до НАТО вплине на Росію: пояснення експертів

У вівторок, 4 квітня, Фінляндія офіційно приєднається до Північноатлантичного альянсу. Вперше за останні 19 років НАТО розшириться у напрямку Росії.

Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій.

Так, вказується, що Фінляндія досі зберігала нейтралітет, але агресія Росії проти України переконала фінів, що варто змінити підходи до безпеки країни. Після вступу Фінляндії в НАТО Росія отримала додаткові 1340 км кордону з Альянсом. Тепер НАТО впритул наблизилося до Санкт-Петербурга і баз двох російських флотів — північного та балтійського.

Експерти наголошують, що Кремль починав повномасштабне вторгнення в Україну під гаслами недопущення розширення НАТО, але в результаті досягнув протилежного ефекту. 

"Фінляндія стала першою, але буде не останньою. Євроатлантична інтеграція у Східній Європі отримала новий потужний імпульс", — пояснили у Центрі стратегічних комунікацій.

Нагадаємо, що Фінляндія та Швеція подали заявки на членство до НАТО ще минулого року після того, як Росія розпочала повномасштабну війну на території України. Усі члени Альянсу, крім Угорщини та Туреччини, ратифікували угоду з Швецією.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 04.04.2023 12:59