Фото: Instagram Марти Костюк

Яку суму заробила українка Костюк за чвертьфінал Australian Open: приголомшливі цифри

Українська тенісистка Марта Костюк отримала 300 тисяч доларів призових за вихід у чвертьфінал престижного тенісного турніру Australian Open у 2024 році.

Про це повідомляє Sport Express.

За словами Марти, у юному віці в батьків тенісистки не було фінансової можливості оплачувати турніри. Коли Костюк було десять років, мама попросила 25 тисяч доларів у відомого та багатого чоловіка в Україні.

"На цю суму ми із мамою проїздили три роки. Коли було можливо, пересувалися між країнами на авто, бо квитки на літаки дуже дорогі. Майже на усіх турнірах я виходила у кінцеві стадії, тому готелі були оплаченим. Харчування найчастіше також було оплаченим. Гроші ми витрачали дуже економно", — сказала Марта.

Тенісистка наголосила, що в цьому плані вона є одним з найбільш щасливих спортсменів, адже її витрати навіть поряд не стоять із витратами колег.

Марта Костюк пригадала, як грала проти чоловіків-аматорів, заробляючи на турнірах непогані гроші. Також тенісистка зізналась, скільки заробила призових на останньому турнірі Australian Open.

"Пам’ятаю, у Києві грала мікстові турніри, у яких чоловіки аматори змагалися із жінками професіоналами. Я дуже багато таких турнірів вигравала і за день могла заробити тисячу доларів. За вихід у чвертьфінал Australian Open-2024 я заробила понад 300 тисяч доларів чистими", — сказала Марта Костюк.

Марта програла американці Корі Гауфф у чвертьфіналі Australian Open.

Раніше повідомлялось, що уперше в історії одразу чотири українки одночасно входять до топ-30 жіночого рейтингу з тенісу у світі. Серед 30 найсильніших тенісисток світу лише Чехія має більше представництво — п'ять тенісисток.

Нагадаємо, що українська тенісистка Даяна Ястремська за крок до фіналу програла у двох сетах китаянці Цінь Вень Чжен. Таким чином вона зупинилася на півфінальній стадії Australian Open-2024, що вже для українки стало беззаперечним успіхом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 10.03.2024 15:43