Андрій Єрмак. Фото: Офіс президента

Єрмак провів телефонну розмову з Салліваном: радник Байдена пообіцяв пришвидшити фінансову допомогу України

У вівторок, 5 березня, відбулася телефонна розмова керівника Офісу президента України Андрія Єрмака з радником президента Сполучених Штатів Америки з питань національної безпеки Джейком Салліваном.

Про це повідомляє сайт президента.

Зазначається, що співрозмовники обговорили поточну ситуацію на фронті та дії Сил оборони України задля відсічі російському вторгненню. Зокрема, Єрмак наголосив, що кожного дня та ночі українські міста й громади страждають від повітряних атак Росії, тож потреба в посиленні системи ППО України залишається надзвичайно гострою.

Своєю чергою, Салліван запевнив співрозмовника, що адміністрація Байдена продовжує вести діалог із конгресменами обох партій, щоб якомога швидше досягти згоди Конгресу щодо схвалення фінансування для України.

Наприкінці розмови керівник ОП висловив подяку Джейку Саллівану, команді президента США Джо Байдена, обом палатам і партіям Конгресу, а також всьому американському народові за постійну увагу та незмінну підтримку України, яка протистоїть російській агресії та бореться за свободу й демократію у Європі.

Нагадаємо, голова Офісу президента України Андрій Єрмак заявив, що, можливо, Україна запросить Росію на саміт миру. Проте це може відбутися лише на другій зустрічі. У межах першої зустрічі лідерів на основі Формули миру Зеленського буде розроблено спільний план протидій кризам російської війни проти України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 05.03.2024 12:40