Засідання у форматі "Рамштайн". Джерело: соцмережі

Ювілейна зустріч у форматі "Рамштайн": що обговорять союзники на 20-му засіданні

У вівторок, 19 березня, відбудеться нове засідання у форматі "Рамштайн". Контактна група з питань військової допомоги Україні збереться в Німеччині. Це вже 20 зустріч союзників, цього разу її особисто очолить керівник Пентагона Ллойд Остін.

На головні теми, які мають обговорити на "Рамштайні", вказав Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки України.

"Захід шукає відповіді на ризики розширення географії конфлікту. Стратегія Заходу розрахована на те, щоби не допустити зростання російського впливу у світі", — акцентували у SRAVDI.

Там також нагадали, що в межах "Рамштайну" раніше створили коаліцію із забезпечення Збройних сил України далекобійною артилерією. Україна цього разу може отримати балістику дальнього радіуса дії для HIMARS.

Окрім того, наші партнери з Європейського Союзу продовжують розв’язувати питання із забезпечення України артилерійськими снарядами. Цей пункт теж є і порядку денному зустрічі Контактної групи.

До того ж найближчими місяцями очікується початок бойового застосування Україною літаків F-16.

"Технічна перевага України дозволить не тільки стримувати російські атаки, а й за певний час піти у наступ", — наголосили в Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки України.

Нагадаємо, раніше Reuters повідомляв, що міністр оборони США Ллойд Остін під час сьогоднішнього засідання союзників у межах "Рамштайну" особисто намагатиметься переконати європейських союзників, що адміністрація Джо Байдена й надалі віддана підтримці України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.03.2024 11:59