Сергій Шаптала та Валерій Залужний. Джерело: Facebook-сторінка Валерія Залужного

За станом здоров’я: Залужного та Шапталу звільнили з військової служби, — ЗМІ

Колишнього головнокомандувача Збройних сил України генерала Валерія Залужного та колишнього начальника Генерального штабу генерал-лейтенанта Сергія Шапталу звільнено з військової служби. Це відбулося за станом здоров’я.

Про це повідомила "Українська правда" з посиланням на свої джерела в Міністерстві оборони України.

"За даними незалежних одне від одного джерел, Залужний і Шаптала звільнені за висновками військово-лікарських комісій про непридатність до військової служби з вилученням із військового обліку", — зазначили журналісти.

Раніше в українському інформаційному просторі з’явилася інформація, що колишній головнокомандувач Збройних сил України генерал Валерій Залужний узимку пройшов військово-лікарську комісію, яка визнала його непридатним для служби в армії. Після цього ще в лютому він написав рапорт про звільнення з військової служби.

Після звільнення з посади рішенням президента Залужного вивели в розпорядження міністра оборони. Якоїсь значущої військової посади, адекватної рівню підготовки та досвіду Залужного міністр оборони Умєров не запропонував, як не запропонував її раніше і президент Зеленський. За цих умов, генерал Залужний вирішив звільнитися з військової служби, щоби мати можливість і право зайнятися іншою справою.

Журналісти акцентували, що, з одного боку, відхід колишнього досвідченого головнокомандувача ЗСУ з військової служби під час війни, до того ж на вкрай напруженому її етапі, — річ несвоєчасна. З іншого боку, перебувати в розпорядженні міністра оборони без належної ділянки відповідальності й впливу на ситуацію в армії — теж не має сенсу.

Нагадаємо, що 7 березня президент України погодив кандидатуру Валерія Залужного на посаду Надзвичайного і Повноважного посла України в Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії. Міністерство закордонних справ України спрямувало британській стороні відповідний запит на агреман.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 09.03.2024 13:07