Фото: Дмитро Волошенков\Facebook

Закупівельника Міноборони Волошенкова можуть звільнити на тлі чуток про його участь в "Антимайдані"

Менеджер із зовнішньоекономічної діяльності Агенції оборонних закупівель Дмитро Волошенков на тлі поширення інформації про його "антиукраїнську діяльність" у минулому може лишитися посади. 

Про це заявила керівниця Агенції оборонних закупівель Міністерства оборони України Марина Безрукова.

"Дмитро Волошенков прийшов у Агенцію задовго до мого призначення, у червні 2023 року, як менеджер з зовнішньоекономічної діяльності. Для мене лишається незрозумілим, чому попередній політичний досвід Дмитра та позиція в часи Революції Гідності не були враховані як вагомі ризики. Тому мною ініційовано внутрішнє розслідування щодо повноти спеціальної перевірки, яку він проходив при працевлаштуванні в Агенцію", — наголосила Безрукова.

За словами посадовиці, найближчими днями Дмитра Волошенкова буде звільнено. Також щодо нього подали звернення в правоохоронні органи з запитом на додаткову перевірку.

Водночас сам Волошенков у коментарі "Схемам" заявив, що вже пройшов перевірку на поліграфі. Питання ж щодо зміни політичної позиції та рішення працювати у державній структурі — залишив без відповіді.

Зауважимо, днями у соцмережах почала ширитися інформація про те, що Дмитро Волошенков, який нині працює у структурі Міністерства оборони України, у 2014 році був активним учасником так званого руху "Антимайдан" в Одесі. Тоді він був депутатом обласної ради, а також очолював міську організацію "Партії регіонів".

Крім того, у мережі були поширені фото за 2014 рік, де Волошенков буцімто перебував на сцені разом з терористами, розповсюджував міф про "жертви 2-го травня" і керував міським осередком "Партії Регіонів".

Дмитро Волошенков

Фото: Денис Соколов/X

Зауважимо, з початку 2006 року і до свого обрання у парламент від "Партії регіонів" у п'ятому скликанні, Волошенков очолював місцеву організацію цієї політичної сили. З квітня 2010 по березень 2014 року він обіймав посаду заступника голови Одеської обласної державної адміністрації.

Нагадаємо, 15 квітня президент Володимир Зеленський призначив Миколу Точицького заступником керівника Офісу президента. Раніше цю посаду обіймав Андрій Сибіга.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 18.04.2024 00:05