Дмитро Кулеба. Джерело: МЗС України

Залужний — сильний кандидат: Кулеба пояснив, як визріла ідея щодо нового посла у Британії

Велика Британія є одним із лідерів у військовій допомозі Україні та надійним нашим союзником. Тому на посаду посла в Лондоні шукали людину з розумінням військового контексту. Володимир Зеленський довго розмірковував над варіантами.

Про це розповів міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

"Президент довго шукав сильного кандидата на посаду посла в Лондоні. І однією з ключових вимог було саме розуміння військового контексту. Бо Велика Британія — один із лідерів у військовій допомозі України. Це країна, яка має бачення щодо військової стратегії. Тому новий посол повинен був мати глибокий військовий бекграунд", — наголосив Кулеба.

Він зауважив, що особисто мав декілька розмов із колишнім головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним, під час, яких він переконався, що Залужний не проти дипломатичної роботи.

"Ми з Валерієм Федоровичем мали декілька розмов. У них я відчув, що лежить душа у нашого генерала до дипломатичної роботи. У нього і профільна освіта є. Він 2020 року отримав диплом магістра за спеціальністю міжнародні відносини. Я думаю, що це дуже логічний крок", — пояснив Кулеба.

За його словами, він як міністр закордонних справ дуже зацікавлений в сильному послі в Лондоні.

"Президент вирішив, що саме Залужний є оптимальною кандидатурою. Це однозначно підсилення для нашої системи. Рішення, яке відповідає інтересам Міністерства закордонних справ, інтересам самого Залужного, я думаю, та безперечно інтересам України", — підсумував міністр.

Нагадаємо, що сьогодні президент Володимир Зеленський погодив кандидатуру Валерія Залужного на посаду Надзвичайного і Повноважного посла України в Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії. Міністерство закордонних справ України спрямувало британській стороні відповідний запит на агреман.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 07.03.2024 22:17