Фото: champion.com.ua

Збірна України перемогла Ісландію та вийшла на Євро-2024

У вівторок, 26 березня, збірна України з футболу здобула перемогу у фінальному матчі плей-офф кваліфікації Євро-2024. Відтак, українські футболісти пробилися до фінального турніру XVII чемпіонату Європи.

У цьому матчі українські футболісти грали із збірною Ісландії. Матч завершився з рахунком 2:1.

На початку зустрічі Україна мала тотальну перевагу у володінні м'ячем. Рахунок на "Тарчиньскі Арені" у Вроцлаві (Польща) відкрив ісландський форвард Альберт Гудмундссон, який відзначився на 30-й хвилині, паритет відновив після перерви Віктор Циганков (54). 

Другу вольову перемогу в плей-оф Україні врешті приніс Михайло Мудрик забивши фінальний гол збірній Ісландії на 84 хвилині матчу.

Голи: 0:1 — 30 Гудмундссон А., 1:1 — 54 Циганков, 2:1 — 84 Мудрик

Збірна України: Лунін, Конопля, Забарний, Матвієнко, Миколенко, Бражко, Малиновський (Зінченко 64), Циганков (Таловєров 88), Судаков, Мудрик, Яремчук (Довбик 72).

Збірна Ісландії: Вальдімарссон, Пальссон, Інгасон, Гретарссон, Торарінссон (Оскарссон 64), Траустасон, Гаральдссон (Андерссон 87), Й. Гудмундссон, Торстейнссон (Еллерссон 87), А. Гудмундссон, Гудьйонсен (Фіннссон 63).

Попередження: Судаков 21, Маліновський 42, Інгасон 57.

На Євро-2024 підопічні Сергія Реброва зіграють у квартеті Е з Бельгією, Словаччиною та Румунією. Для "синьо-жовтих" це буде четвертий старт у фінальній стадії континентальної першості після виступів на Євро у 2012, 2016 та 2020 роках.

Зауважимо, Євро-2024 пройде у Німеччині з 14 червня по 14 липня. Матчі континентальної першості приймуть арени в Берліні, Кельні, Дортмунді, Дюссельдорфі, Франкфурті, Гельзенкірхені, Гамбургу, Лейпцигу, Мюнхені та Штутгарті.

Привітання Володимира Зеленського

Президент Володимир Зеленський привітав збірну України із важливою перемогою та подякував футболістам за потужну гру.

"Дякую, хлопці! Дякую, збірна! За надважливі емоції для всієї країни. За надважливу перемогу і вихід на Євро. За те, що вкотре довели: коли українцям важко, але вони не здаються і продовжують боротьбу, тоді українці неодмінно перемагають.  В часи, коли нас щодня хочуть знищити, ми щодня доводимо: українці є і будуть! Україна є і буде! Дякуємо за перемогу!" — наголосив президент.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що футбольна збірна України проведе низку офіційних поєдинків у 2024 році. Окрім фіналу кваліфікації на Євро-2024, "синьо-жовті" візьмуть участь у новому розіграші Ліги націй, зіграють дві товариські зустрічі, а також важливим стане виступ нашої збірної на Олімпійських іграх у Франції.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 27.03.2024 00:05